Kedves meglévő és leendő Vendégeink!

Az utóbbi időben sajnálatos módon gyakran előfordult, hogy a lefoglalt apartmanba nem érkezett meg a vendég. Nem is tájékoztatott minket, hogy nem tart igényt az apartmanra. Elvéve ezzel a lehetőséget másoktól, akik szívesen töltötték volna pihenésüket nálunk.

Kérjük, ne vegyék bizalmatlanságnak részünkről, de mivel kapacitásunk mindössze 2 db jól felszerelt lakás + egy különálló 45 nm-es apartmanra korlátozódik és szeretnénk a kedvére tenni azon vendégeinknek, akik valóban szívesen látogatnának el hozzánk, a foglalási igényeket a továbbiakban a következő gyakorlat szerint kezeljük:

 • Telefonos érdeklődés mellett e-mailben is kérjük elküldeni a szállásfoglalást.
 • Az egyeztetést követően opciós foglalásként jegyezzük be az igényt, melyről visszaigazolást küldünk.
 • Az opció időtartama 3 munkanap, ez idő alatt a foglalás véglegesítéséhez a teljes szállásdíj 30 %-át
 • kérjük postai rózsaszín csekken  feladni postacímünkre, tértivevényes küldeményként. 
 • A csekken fel kell tüntetni a felhasználó nevét, címét, telefonszámát.

Lencsés László
9400 Sopron, Bezerédj u 4.

Amennyiben utalni szeretné az összeget, arra is lehetőség van !

Lencsés László EV.
Takarékbank Zrt
59100803-10026885-00000000

Az opció lejártakor illetve a foglaló beérkeztével a foglalást véglegesítjük (e-mailben visszaigazolást küldünk), ellenkező esetben a foglalás törlésre kerül.
Az opció időtartama kérésre 3 munkanappal meghosszabbítható.  A pénz beérkezését követően előleg számlát bocsátunk ki.

Lemondási feltételek:

A megrendelés lemondása kizárólag írásban történik! A foglalás érkezés előtt 15 nappal díjmentesen lemondható!

 • 14 – 8 nappal érkezés előtt a teljes szállásdíj 50 %-a
 • 7   – 4 nappal érkezés előtt a teljes szállásdíj 75 %-a
 • 3   nappal érkezés előtt a teljes szállásdíj  90 % – a
 • meg nem érkezés esetén a teljes szállásdíj 100 % – a kötbérként kerül felszámolásra. (számlázásra)

Ha bármilyen egyéb kérdésben segítségére lehetünk, készséggel állunk rendelkezésre.  Kérjük foglalását a visszaigazolás kézhezvételekor e-mailben, telefonon megerősíteni szíveskedjen a stornózási feltételek elfogadása mellett!

A szálláshelyet 14.00 – 21.00 óra között lehet elfoglalni! Későbbi érkezés kizárólag előzetes egyeztetéssel lehetséges!

Épületen belül a dohányzás, elektromos cigaretta használata és a pipázás szigorúan TILOS! Amennyiben a vendég – vendégek nem tartják be a dohányzásra vonatkozó tiltást, az azonnali hatállyal a szálláshelyről való kitiltást vonja maga után. Mivel a vendég hibájából történt a kitiltás, az esetlegesen fennmaradó szállásdíjat nem térítünk vissza!

Hivatkozva a nem dohányzók védelméről szóló 1999. évi XLII. törvényre.

A szállásdíjat előre kell kifizetni a megérkezés után a kívánt napokra, melynek kiszámítását az eltölteni kívánt éjszakák képezik.

Ha a megérkezéskor derül ki, hogy kevesebb vendég érkezett meg mint amennyi a lefoglalt létszám volt, akkor is a  teljes szállásdíj fizetendő!

A megegyezett időpont előtti elutazás esetén szállásdíjat nem térítünk vissza.

Az apartmanokban kizárólag a megérkezéskor bejelentkező vendégek tartózkodhatnak! Idegenek még látogatás céljából sem!

Edényeket, poharakat, evőeszközöket kaukció ellenében tudunk biztosítani!

Tájékoztatjuk kedves vendégeinket , hogy szállás lemondás esetén a SZÉP kártyás előlegek készpénzben történő visszafizetésére nincs lehetőségünk.

 

 

Fontos tudnivalók!

A szálláshely-szolgáltatás igénybevételének új feltétele:

Az igénybe vevő a személyazonosító okmányát bemutassa a szálláshely-szolgáltatónak annak érdekében, hogy annak adatait a VIZA rendszerben rögzíteni lehessen.

A jogszabály alapján az okmány bemutatásának hiányában a szolgáltató a szálláshely-szolgáltatást megtagadja. A VIZA rendszerbe adatok továbbítására a szálláshely-szolgáltató 2021. szeptember 1. napjától köteles.

 

A szálláshely-szolgáltatót törvény kötelezi arra, hogy a vendég érkezésekor a vendég személyi azonosításra alkalmas fényképes okmányán lévő adatokat okmányolvasóval a szálláshelykezelő szoftverében rögzítse. A vendéget a személyazonosító igazolvány kiadása és az egységes arcképmás- és aláírás-felvételezés szabályairól 414/2015. (XII. 23.) Korm. rendelet kötelezi arra, hogy okmányát bemutassa a szálláshely-szolgáltatónak.

Előírás, hogy minden állampolgárnak születéstől fogva rendelkeznie kell legalább egy érvényes személyazonosításra alkalmas okmánnyal (tehát személyazonosító igazolvánnyal, kártya formátumú vezetői engedéllyel vagy útlevéllel).

A jogszabály nem tesz különbséget életkor alapján a vendégek okmánybemutatási kötelezettségére vonatkozóan.

Ezért minden vendég azonosítására be kell mutatni a fényképes okmányt érkezéskor. Amennyiben Ön vagy az Önnel együtt utazók (gyerekek) az utazás megkezdésekor nem rendelkeznének érvényes személyazonosító okmánnyal, javasoljuk, megfelelő időben tekintsék át a magyar személyazonosító okmányok kiadása, cseréje, pótlása feltételeit a Kormányablakok információs oldalán, és tegyék meg a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a szálláshelyre érkezéskor minden utazó érvényes személyazonosító okmánnyal rendelkezzen:

 • Állandó személyazonosító igazolvány kiadása iránti kérelem
 • Állandó személyazonosító igazolvány cseréje, pótlása iránti kérelem
 • Magánútlevél kiadása, cseréje iránti kérelem

 

A 235/2019 (X.15) Kormányrendelet nem tesz különbséget vendég és vendég között. Minden esetben, ha az NTAK regisztrált szálláshelyein vesz igénybe valaki szálláshely-szolgáltatást, akkor az érkeztetésekor abban az esetben is, okmányolvasót kell használni, ha csak napközbeni (pár órás) használatra veszi igénybe a szállást.

 

Amennyiben szállásfoglalás esetén az előleg kifizetése megtörtént, de a szálláshelyre történő bejelentkezéskor a vendég nem rendelkezik a személyazonosító okmánnyal, ez esetben a szálláshely elfoglalása nem lehetséges! Az előleg visszatérítésére nincs lehetőség!

 

Szeretettel várjuk!